OTVORITEV TEMATSKE POTI MEDOVITA

V soboto 13. oktobra 2018 smo predstavniki Čebelarskega društva Črenšovci in Občine Črenšovci s pomočjo partnerjev projekta predali namenu TEMATSKO POT MEDOVITA. S pozdravnim govorom so navzoče pozdravili: vodja projekta Mojca Makovec Haložan, predstavnik občine Miha Horvat in predsednik Čebelarskega društva Jože Tratnjek.

Zbrali smo se pri novem učnem čebelnjaku Filipa Kocipra, ki bo s svojo odlično lego sredi narave na razpolago učencem osnovne šole v učnem procesu. Obenem pa tradicionalno zasnovan čebelnjak predstavlja velik prispevek k ohranjanju kulturne dediščine.

V nadaljevanju smo se obiskovalci sprehodili do GIBALNEGA PARKA Z IGRALI v Žižkih. Vodja projekta Mojca Makovec Haložan je med drugim poudarila velik pomen gibanja za naše najmlajše in tudi starejše občane. Aktiviranje doslej neizkoriščenih zelenih površin omogoča športno-rekreativne aktivnosti in preživljanje prostega časa v naravi.


V kulturnem programu so nastopile ljudske pevke iz Žižkov.

Velik obisk ljudi na otvoritvi obljublja, da je projekt pravilno zasnovan in da bomo novo pridobitev občani občine Črenšovci in s pridom okolice uporabljali.

Pot bo zanimiva tudi za obiskovalce od drugod, saj jo bodo lahko prehodili, prekolesarili in pretekli. Dodatno pa bodo imeli priložnost okusiti dobrote lokalnih čebelarjev in ostalih zainteresiranih ponudnikov.

Kot je v naših krajih v navadi, so pridne gospodinje pripravile dobrote za pogostitev obiskovalcev

Ob koncu smo pripravili preprosto pogostitev za vse udeležence otvoritve v Gasilskem domu Žižki.

»Na zdravje Medoviti.«
Več fotografij:
Fotografije

OTVORITEV TEMATSKE POTE MEDOVITA